Åbningstider: mandag – fredag 10-18. Eller efter aftale.

Brug for akut tid? Send en SMS til 42 57 26 12

Behandling af angst og fobier med hypnose

 

Hvad er angst?

Angst er vor krops naturlige reaktion på stress. Det er en følelse af frygt eller ængstelse over noget i horisonten. Første skoledag, en jobsamtale, frygt for højder eller edderkopper kan få de fleste mennesker til at føle frygt eller blive nervøse; men hvis din angst føles ekstrem, varer længere end 6 måneder eller generelt styrer for meget i dit liv, så har du måske af en angsttilstand, der kræver behandling.

Lider du af angst og depression, er hypnose måske vejen ud

Studier viser, at hypnose ofte kan hjælpe med til at behandle angst. Via hypnose får hypnotisøren adgang til din underbevidsthed, hvor dine ofte irrationelle tankemønstre og følelser af angst og frygt er lagret.

Her begynder processen med at rykke nogle af de tankemønstre, der er styrende og sender dig i en angsttilstand i specifikke situationer. I stedet opbygges nye tankemønstre og processer, der kan hjælpe dig med at håndtere de situationer, der har været “triggers” for din angst.

Vi har stor erfaring med at anvende hypnose til at behandle og kurere angst og fobier.

5-Stjerner på Trustpilot

BOOK HOS OS NU

Symptomer på angst

At man oplever angst fra tid til anden er en normal del af livet, men folk med ekstraordinære angsttilstande, der muligvis kræver behandling, har ofte meget intens og hyppig angst eller frygt i almindelige dagligdags situationer. En sådan angsttilstand vil ofte manifestere sig i gentagne episoder med pludselige og meget intense følelser af frygt og angst, der meget hurtigt når et kritisk niveau (angstanfald).

Ved sådanne angstanfald er angsten så voldsom, at den begynder at styre ens dagligdag og er ude af proportion i forhold til genstanden for ens frygt.
Man vil ofte ved refleksion kunne identificere, at man styrer uden om særlige situationer for at undgå disse følelser af angst. Symptomer kan starte allerede i barndommen eller i teenageårene og fortsætte i voksenlivet.

De mest almindelige symptomer på angst er:

 

 • Nervøsitet, rastløshed eller anspændthed
 • En følelse af nært forestående fare, panik eller død
  Hjertebanken
 • Åndenød (hyperventilation)
 • Svedeture
 • Skælven
 • Træthed eller udmattelse
 • Koncentrationsproblemer eller svært ved at tænke på andet end bekymringer
 • Søvnbesvær
 • Mave–tarm problemer
 • Bevidst undgåelse af ting, der kan udløse angst, frygt eller nervøsitet

KONTAKT OS

Privatlivspolitik

Hvilke typer af angst findes der?

Eksempler på angst omfatter: Social angst, forskellige fobier, herunder edderkopper (araknofobi) og højdeskræk, panisk angst, generaliseret angst, angstanfald og eksamensangst. Man kan godt have mere end een type af angst, men uanset typer eller typerne af angst kan behandling, f.eks med hypnose være med til at hjælpe.

Hvordan foregår en hypnosebehandling mod angst?

Når en klient ønsker at blive behandlet for angst, starter processen typisk med en indledende samtale, hvor problemet kortlægges. Herefter defineres et mål, som behandler og klient i fællesskab vil arbejde hen imod.

Ved selve behandlingen vil hypnotisøren via hypnose få adgang til tanke- og handlemønstre, der er lagret i din underbevidsthed, og forsøge at påvirke dem.

For eksempel: Når klienten er kommet under hypnose og slapper af, beder hypnotisøren klienten fokusere på en situation, der under normale omstændigheder vil sende klienten i en panik- eller angsttilstand. Ved at fokusere på en specifik situation får hypnotisøren afdækket, hvad der specifikt sker i situationen, og hvilke følelser der er forbundet med den. Det kan være trykken for brystet, kuldegysninger, hyperventilation og frygt.
Hypnotisøren bruger angstdæmpende udtryk som: “Du føler dig tryg, til trods for at du befinder dig i denne situation”, eller “du har fuld kontrol over situationen og din angst”. Det kan også være, at hypnotisøren vil forsøge at give forskellige måder at reagere på ved denne slags situationer. Det kunne være: “Tag dybe vejrtrækninger, det får dig til at føle en indre ro”.
Hypnosen fjerner altså ikke følelserne af angst, panik eller frygt, men hjælper i stedet med at udvikle dine egne ressourcer og sætter dig i stand til at håndtere dem og forblive rolig, når situationerne opstår.

Hvordan kender man de forskellige typer af angst, og hvilke kan behandles med hypnose?

Måske lider du af angst uden at vide det. Nedenfor finder du en liste over de mest gængse typer af angst og en forklaring på, hvordan de typisk manifesterer sig.

Vi behandler alle typer af angst med hypnose.

Social angst
Social angst, også kendt som social fobi, er en type angst, der kommer til udtryk ved ekstrem frygt i sociale sammenhæng. Folk med denne type angst vil ofte have svært ved at snakke med andre mennesker, møde nye mennesker og deltage i sociale arrangementer.
De frygter at blive dømt af andre eller være under lup og vil ofte føle, at alles øjne er rettet mod dem, også selvom det ikke er tilfældet. De ved sandsynligvis, at deres frygt er irrationel, men føler sig magtesløse i forhold til at kunne skubbe den til side.

Panisk angst
Panisk angst kommer til udtryk i hyppige og meget pludselige udbrud af angstanfald, hvor man bliver panisk eller bange.
Alle vil indimellem opleve angst og panik. Det er en naturlig reaktion på stressede eller farlige situationer. Det kunne være en fremlæggelse eller jobsamtale, en første date eller sågar fødslen af ens første barn. Men nogle føler angst, stress og bliver paniske langt hyppigere på alle tidspunkter og ofte uden nogen rationel sammenhæng.

Generaliseret angst
Generel angst viser sig ofte som et konstant alarmberedskab og en overdreven angst og bekymring i hverdagen uden nogen rationel grund. Folk med denne type angst har ofte en tendens til at forvente katastrofale følger og har svært ved ikke at bekymre sig om ting som f.eks. helbred, penge, familie, arbejde eller skole.
Alle har angst og bekymringer indimellem, men er det konstant og i en sådan grad, at det styrer ens liv, kan det kræve behandling med f.eks hypnose.

Eksamensangst
Eksamensangst er en type af præstationsangst. Disse angstanfald findes i mange forskellige former og situationer. Det er meget normalt at føle angst, frygt eller spænding i eksamenssituationer. Hvis følelserne imidlertid når et niveau, som medfører udmattelse og fysisk og psykisk utilpashed, kan der være tale om eksamensangst, der kan behandles med hypnose.

Fobier
De fleste af os kender fobier og har vor egen personlige fobi. For mange er det fobi for edderkopper eller fobi for højder, også kendt som henholdsvis araknofobi og højdeskræk. Fobier findes i alle størrelser og afskygninger, men falder næsten altid inden for en af følgende 5 kategorier:

 

 • Fobier relateret til dyr (edderkopper, hunde, insekter etc.)
 • Fobier relateret til naturligt miljø (højdeskræk, mørke, torden, etc.)
 • Fobier relateret til blod, skader eller medicinske tilstande (sprøjter, brækkede knogler, styrt etc.)
 • Fobier relateret til specifikke situationer (at flyve, ride, køre i bil eller elevator etc.)
 • Andre fobier (frygt for kvælning, høje lyde, eller drukning etc.)

Vi har dygtige hypnotisører over hele landet og behandler alle typer af fobier og angst med hypnose.

Angst behandlingsforløb med hypnose

 

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Hvor mange konsultationer og hvor meget hypnose der skal til i forbindelse med behandling af angst eller fobier kan variere meget fra person til person, men typisk ses tydelige forbedringer efter 1 – 3 hypnosesessions. Forud for første behandling vil hypnotisøren tage en snak med dig omkring hypnose, underbevidstheden, og hvordan behandlingen vil forløbe. Vil du høre mere?

Bemærk: Vi understreger, at hypnose og behandlinger ikke garanterer bedring, og at resultaterne er individuelle og kan variere fra person til person.

Find din behandler her og book tid nu

Shinhypnose Rødovre v/ Tina Kristensen

Hypnose Bornholm v/ Pernille Skjoldby

Shinhypnose Hillerød v/ Annette Dich

Hypnose Fredericia. Indehaver af Kingodkur Jette Kingod